Om oss

Endast femton minuters bilresa från Östersund, i en av Jämtlands mest välbevarade 1800-talsmiljöer, ligger Kyrkås Kulturgård - en levande lantgård med plats för kreativitet och upplevelser för alla sinnen.

Gårdens kulturminnesmärkta hus från 1826 har nyligen restaurerats med varsam hand. Här erbjuds du konferenslokaler där tiden stått still, samtidigt som du har tillgång till allt som behövs för moderna och kreativa möten! I gårdsmiljön finns även ett gårdskök med bagarstuga, där läckerheter skapas av närproducerade råvaror från bygden. Gårdskökets restaurang används för våra besökare och som ”pop-up krog” med gästande kockar och temakvällar, i exempelvis jaktens eller historiens tecken.

Utöver konferens och gårdskök arrangerar Kyrkås kulturgård kurser med fokus på hållbar livsstil - odling, mathantverk och traditionella hantverkstekniker. Exempel på kursteman är Tillsammansodling, Timring, Mathantverk, Tunnbrödsbakning och Drejning.

Verksamheten drivs av Maria Jonmeister. Gården har funnits i släktens ägo sedan tidigt 1700-tal och Maria har många berättelser att erbjuda om forna tiders Kyrkås. Genom att i tidsenlig dräkt gestalta Brita Jonsdotter, född på gården 1826, tar hon er med på en förtrollande resa genom tid och rum!

På egen hand kan besökaren själv göra historievandringar i närområdet. En första historievandring går från Lungre by till Kyrkås gamla kyrka. Leden kan följas med en app som erbjuder ett antal berättelser om Kyrkås historia och sevärdigheterna längs vägen

Kyrkås Kulturgård är en plats där levande historia och kultur skapas, och där kreativiteten frodas.

Maria Jonmeister, Founder

Kyrkås Kulturgård erbjuder en unik miljö för dina möten, evenemang, konferenser och kurser!

Kontakta Maria och se vad vi kan erbjuda dig!

maria@jonmeister.se

Nyheter & Reportage

Skördefest - 14 & 15 september 2019

"Vi öppnar dörrarna för första gången under Skördefesten" Mer information