MAT-& HANTVERKSKURSER

För att bevara och förmedla lokal mat- och hantverkskultur erbjuder vi kurser

silver2.JPG

SILVERSMIDE

Har du någonsin tänkt att du vill designa och göra en egen ring, armband, örhängen eller halsband i silver?

Var med på en 15 timmars helgkurs för nybörjare där du får göra ett helt eget smycke.

Datum : Helgen 16-18 september
Fredag - kl 18 - 21
Lördag - kl 11 - 17
Söndag - kl 11 - 17

Plats: Kyrkås Kulturgård, Kyrkås
Ledare: Laura Wandry
Pris: 2890:-
(Priset inkluderar litet startkit samt all mat nedan)
Silver köper du separat under kursen.

mat som serveras under kursen av maria
Fredag efter kursen: slice- surdegspizza och möjlighet att köpa vin och öl
Lördag: kl. 11.00 kaffe/te och tunnbrödsstut, kl. 12.30 trattkantarellsoppa
& nybakt bröd , kl 15.00 kaffe/te & mjuk kaka
Söndag: kl 10.00 kaffe/te och smörgås, kl 12.30 grönsakspaj & sallad,
kl 15.00 kaffe/te och kardemummabulle
(anmäl specialkost/allergi)
Max 6 deltagare. Anmälan är bindande och görs via e-mail:
laurawandry@gmail.com
Sista anmälningsdagen: 22 april. Anmälningsavgift: 1500:-
betalas vid anmälan på Swish 0705604007 eller enligt överenskommelse.

KERAMIK

Välkommen på keramikkurs i den inspirerande och mysiga miljön på Kyrkås Kulturgård.
Vi skapar och leker med lera, äter gott och inspireras av likasinnade.

Kursen riktar in sig mot nybörjare men passar även den lite mer erfarne. Under kursen får ni information om bearbetning och hantering av leran och kunskap i processen från lera till färdigbränd keramik. Vi jobbar i en ljus stengodslera och kommer gå igenom teknikerna kavling och ringling. Det kommer INTE finnas möjlighet till att dreja på denna kurs. Vi avslutar kursen med att träffas en kväll på SV i Lit för att glasera det ni har producerat under helgen.
Efter avslutad kurs bränner vi den sista bränningen.

Datum: 21-22 maj kl 10.00-16.00
Kostnad: 2240 kr
Ledare: Emma Grelsson, keramiker från Lermakarna www.lermakarna.se

Upplägg:
Lördag förmiddag börjar vi med kaffe och presentation av oss själva och kursen, sedan går vi igenom tekniken ringling.
Lunch kl 12. Vid fint väder sitter vi utomhus och njuter av den vackra utsikten. Annars sitter vi inomhus men njuter fortfarande densamma.
Lördag eftermiddag går vi igenom tekniken kavling.
Fikapaus.
Söndag skapar vi i valfria tekniker,
Egna förslag och idéer är välkommet men det går också bra att komma som ett oskrivet blad.

Keramik klass
Marie.JPG

AKVARELL
(Inställd- för få anmälda)

Vill du lära dig måla eller vill du utveckla ditt akvarellmåleri?
Är du nybörjare eller har du målat akvarell ett tag så passar denna workshop dig.

Datum: 26-27 maj kl 9.30-15.30

Kostnad: 3240 kr

Ledare: Marie Andersson, konstnär www.marieanderssonart.com

I priset ingår kurs, 1 stort akvarellpapper av bästa kvalitet, 2 fm fika, 2 lunch, 2 em fika
Det finns material att låna om du inte har själv samt färgklickar att köpa till för 150 sek

Kursledare är Akvarellkonstnären Marie Andersson från Östersund, Jämtland erfaren akvarellmålare.
"Marie är en omtyckt kursledare som bidrar till känslan av att inget är omöjligt, allt är möjligt.
Vi kommer att varva med teori med demonstrationer och praktik. Vi kommer prova att skapa ljus och skuggor och öva på hur man "tänder" en målning.
Framför allt ska vi leka med färgerna men också se hur vi kan komponera en bild. Under dagarna går vi igenom en hel del av grunderna i akvarell men utgår också från den enskilde individens behov.
På gården kommer vi finna inspiration för att måla byggnader, ängar, skogar, djur mm.
Vill du att vi ska måla fjäll så går det också bra. Det är bara att välja vad just du vill måla.
Jag kommer visa olika tekniker och ge tips.

Jag kommer ge feedback under arbetets gång, om du själv känner att du vill ha det. Du bestämmer också själv hur du vill delta under kursdagarna.
Behöver du gå ut och ta en promenad så gör du det. Behöver du gå undan och sätta dig på annan plats så gör du det. Du bestämmer.

Tips 1: Ta med läsplatta eller mobil så att du kan ta kort om du finner inspiration. Det är bra att ha det digitala fotot som stöd vb.
Tips 2: Ta gärna med egna foton (utskrifter eller digitalt) av miljöer och platser som du känner att du vill måla av.
Tips 3: Ta med kläder för att kunna vistas utomhus samt något att sitta på.

Om du reser längre och behöver boende så bokar du samt betalar det separat med Maria Jonmeister på Kulturgården.
Telefon: 070-3248638, eller mail: boka@kyrkaskulturgard.se
Boendet finns på Jamtli vandrarhem i Östersund.

Kyrkås Kulturgård ligger i en av Jämtlands bäst bevarade kulturmiljöer och verksamheten sker bland annat i kulturminnesmärkta byggnader. Gården har också ett utpräglat hållbarhetstänk, en samverkan med lokala matproducenter och förmedling av kultur-historia. Vi kommer hit för att måla i April och då ligger det fortfarande snö på backen och löven har inte hunnit slå ut. Det kommer bli underbart att få komma och måla i denna vackra inspirerande miljö.

ÖPPETTIDER

Öppet under hela året